DOGAĐANJA

BRONCA ZA TOMISLAVA DRAGOVIĆA

U Labinu je 4.3.2023. održan međunarodni judo turnir "Kup Labinska republika". Uz pratnju i asistenciju pri zagrijavanju sa Tomislavom je putovao i Leo Ćelić koji nije nastupio, ali je u posljednje vrijeme znatno aktivniji u treniranju pa se nadamo da će Leo također nastupati povremeno na turnirima.

Tomislav Dragović je ovaj puta nastupao u težinskoj kategoriji do 81 kg (iako inače nastupa do 73 kg) te je uz tri (3) meča osvojio 3. mjesto - brončanu medalju.

Čestitamo Tomislavu na dobrom rezultatu i odvažnim borbama u jakoj konkurenciji.

Pripremio: Kancho

DOBAR NASTUP KOSTREŠEVIĆA NA "ZAGREB OPEN"

18.2.2023. održan je međunarodni turnir "Zagreb open" u Podsusedu, a na kojem je nastupio i član JK DOJO - Zagreb, Kenneth Kostrešević u kategoriji do 81 kg - seniori. 

Dobar pristup nadmetanju ukazao je na nužnost češćeg treniranja i kontinuiranih nastupa na turnirima, kako bi Kenneth ostvario dobre natjecateljske rezultate. Motiviranost za takvi pristup ne nedostaje, pa se u skoroj budućnosti očekuje osvajanje odličja na turnirima.

Inače, Kenneth je imao jednu borbu na Zagreb open, koju je izgubio, ali od trenutno boljeg suparnika (Sumpor, JK Zagreb), no uz dobar otpor.. Kako je njegov suparnik također izgubio slijedeću borbu, Kenneth nije dobio priliku za tzv. repasaž - popravne borbe.

Nadamo se, da će uskoro nastupom na turniru "Kup Labinska republika", ostvariti znatno bolji rezultatski nivo. Ipak, čestitamo na nastupu i dobroj volji.

Pripremio: Kancho

SLAB START JOSIPA TONŽETIĆA NA IBSA JUDO GRAND PRIXU U PORTUGALU - OSVRT TRENERA

U vremenu od 28 – 31.1.2023. u Portugalu (Almada) je održan IBSA judo grand prix. Na prvom velikom turniru od njih 6 koji očekuju Josipa u utrci za bodove sudjelovanja na POI Pariz 2024, ostvaren je slab rezultat, pogotovo što prva borba nije bila visoko zahtjevna. No, slaba koncentracija i nedostatak pozitivne agresivnosti doveo je Josipa u poraz bez popravnih mečeva.

Po povratku u Hrvatsku obavili smo međusobno kratki sastanak, ali Josip Tonžetić je ostao jako razočaran svojim nastupom pa je "iskrslo" dosta subjektivnih, emotivnih impresija uz također sugestija "dobronamjerne" okoline kako bi bilo potrebno promijeniti klub jer nema dovoljno sparing parnera.

Ne ulazeći ovom prilikom u dublje razmatranje po tom pitanju, smatram da treba biti strpljiv i samo nastaviti individualiziranim trenažnim procesom jer je to garancija rasta sportsko-natjecateljske konkurentnosti, a koji proces traje pet punih godina. Bez obzira na trenutno stanje, odgovorne strukture (Hrvatski sportski savez gluhih i Hrvatski sportski savez slijepih), upravo bi trebale podržati ustrajnost da se odvijajući Olimpijski ciklus dovrši (još godinu i pol dana). Pogotovo što je u Planu i Programu za 2023. predviđen (a dijelom i utvrđen) nastup J.Tonžetića na Europskom prvenstvu gluhih (Sofija, 5.mj.) te Europsko prvenstvo slijepih i slabovidnih i Svjetske IBSA igre (8.mj.).

Odustajanjem Josipa Tonžetića od INDIVIDUALIZIRANOG TRENAŽNOG PROCESA te prelazak u neki drugi klub, najgora je moguća opcija. Jer, J. Tonžetić je za 2023. g. ionako registriran kao natjecatelj za JK DOJO - Zagreb i prema Pravilniku HJS-a ove godine ne može niti nastupati za drugi klub na manjim turnirima. Ali, ta formalnosti nije niti upitna. J.Tonžetiću matični klub neće sprječavati mogućnost prijave na eventualne razvojne i kontrolne manje turnire pod okriljem HJS-a.

Bit problema je ta, da u "videćim" klubovima, bez obzira na način rada, Josip neće imati nažalost onu individualnu stručnu pozornost-praćenje koje je imao pri JK DOJO.

Sve u svemu, Josipu Tonžetiću je izdata Ispisnica iz matičnog Kluba na njegov zahtjev, a smatram da je to sve urađeno ishitreno "vruče glave". Za dugoročnije odluke ipak je potrebna "hladna glava i vruče srce", poetski rečeno.

U kontekstu toga, dosadašnji trener J.Tonžetića (Zdravko Bajzek, prof.), uputio je i Josipu dodatni mail, da još jednom razmisli o daljnjoj sportskoj karijeri jer status vrhunskog sportaša koji je stekao neće biti održiv u kampanjskom radu uz improvizacije. Pronaći relativno kvalitetnog individualnog trenera u bilo kojem sportu nije jednostavno, a povezano je sa više različitih zahtjeva.

Pripremio: Kancho

POLOVIČAN NASTUP NA SENIORSKOM DRŽAVNOM PRVENSTVU

Dana, 21.1.2023, natjecatelji JK DOJO Zagreb, Josip Tonžetić (do 60 kg) i Kenneth Kostrešević (do 81 kg), rezultatski slabo su nastupili na seniorskom prvenstvu RH.

Josip Tonžetić je vrlo dobro i angažirano krenuo u borbu uz lijepe reakcije naspram napada suparnika. Ipak, u jednom trenutku fiksiranja ramena na tlu, koje je ozlijeđeno, natjeralo ga je na predaju borbe, pogotovo jer za tjedan dana ima nastup na IBSA Grand prix natjecanju u Portugalu. U cilju izbjegavanja veće ozlijede reagirao je optimalno. Nažalost, i njegov suparnik je izgubio slijedeću borbu, te Josip nije imao prilike za popravne mečeve. nadamo se, da će oporavak ramena biti dostatan za veliko natjecanje koje slijedi.

Kenneth Kostrešević niti izdaleka nije pokazao svoje mogućnosti - u borbu je ušao bez potrebne "startne napetosti" - preopušteno i glatko je izgubio taj meč. Isto tako, nije imao daljnje prilike za repasaž (popravne borbe).

Sa nastupom obojice nikako ne možemo biti zadovoljni jer im je ovaj puta nedostajala potrebna strast za borbom i dovoljna količina pozitivne agresivnosti. Pogotovo što njihovi suparnici generalno nisu ništa bolji od njih samih, ali eto - ovaj puta pobjede nisu bile na našoj strani.

Pripremio: Kancho

VRLO DOBAR NASTUP NAŠIH REPREZENTATIVACA NA SVJETSKOM IBSA JUDO PRVENSTVU

Jelena brešković nakon 2 pobjede zaredala je 2 poraza u borbi za medalje u kstegoriji do 57 kg. Ipak, 5. mjesto na prvenstvu lijep je uspjeh reprezentativke iz JK "Kaštela".

Josip tonžetić, u kategoriji do 60 kg, u borbu je krenuo prilično dobro te je u pojedinim situacijama dominirao. Puno bolji nastup nego na europskom prvenstvu. No, tijekom te prve borbe napravio je par grešaka i to ga je koštalo poraza. Obzirom da je njegov protivnik izgubio sljedeću borbu, nije bilo više prilika za eventualno bolji plasman, tj. popravnih borbi.

Pripremio: kancho

EUROPSKI JUDO KAMP MALAGA - PRIPREME ZA SVJETSKO IBSA JUDO PRVENSTVO

Uz veliki broj vrhunskih judaša, Europski judo kamp Malaga odlično je tempiran kao završnica priprema nastupa Josipa Tonžetića na predstojećem Svjetskom IBSA Judo prvenstvu (Baku-Azerbaijan, 4 - 11.11. 2022.g.) Vrlo kvalitetni sparing partneri te tri treninga dnevno, jamče dobru formu i pripremu za poželjan nastup na Svjetskoj judo smotri. 10-tak dana treninga "kod kuće", a zatim put u Azerbaijan.

Pripremio: Kancho

VELIKI PODBAČAJ NA IBSA JUDO EUROPSKOM PRVENSTVU

U vremenu od 30.8.- 5.9, u Cagliari-u (Sardinija-Italija), održava se Europsko IBSA Judo prvenstvo.

Već prvi dan natjecanja, dobar uspjeh je postigla članica JK Kaštela, Jelena Brešković, osvajanjem 3. mj.- brončanog odličja do 57 kg. Njezin trener, Ante Batinić, te voditeljica puta gđa Ruža Markešić, a i mi, veselimo se tom uspjehu za Hrvatski IBSA Judo.

Međutim Josip Tonžetić, član JK Dojo Zagreb, potpuno je podbacio svojim nastupom bez potrebne koncentracije, uz malodušnost i bez prave želje - strasti za pobjedom. Unatoč dugotrajnom ciklusu treniranja i nastupa na IBSA Grand prix u Kazahstanu (gdje je Josip pružio daleko bolji prístup), pa i nakon sudjelovanja na jakom Kampu u Izoli, očito da je došlo do zasićenja zbog velikog broja treninga.

U Stručnom stožeru sada postoji velika dilema oko daljnjeg ciklusa treniranja i pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje se održava krajem 11.mj.u Baku-u (Azerbaijan). Morati će se obaviti konzultacije na relaciji sportaš - trener jer nikako nije dobro to da uz utrošak puno vremena treninga, ulaganjem i značajnih sredstava, rezultat ne da nije dobar, već zabrinjava manjak prave motivacije za borbu, savladavanje suparnika, a što je bilo manifestirano kao 60% Josipovih stvarnih mogućnosti, kad je to najpotrebnije - nastupom na velikom natjecanju. Nije dobro to što je motivacija trenera daleko iznad osobne motivacije sportaša za uspjeh.

Slijedeći tjedni pokazati će nam daljnji tijek događanja, nakon jasnog sagledavanja opće situacije oko daljnje sportske karijere Josipa Tonžetića.

USPJEŠAN NASTUP ČLANOVA JK DOJO U PRNJAVORU-KENNETH KOSTREŠEVIĆ NAJBOLJI NATJECATELJ TURNIRA

U vremenu od 12.- 14.8.2022.g, u Prnjavoru je održan kvalitetan judo turnir. Kenneth Kostrešević imao je 5 borbi do 81 kg i sve je pobijedio iponom, osvojivši zlatnu medalju i uz to naslov najboljeg natjecatelja turnira.

Josip Tonžetić je osvojio 1.mj. i zlatnu medalju do 60 kg, ali je nastupio i u kategoriji do 66 kg. Uz tri borbe, pokazao je dobar nivo juda i domogao se i druge medalje - brončane. Ipak, u slijedeća dva tjedna trebamo poraditi na boljoj koncentraciji i pozitivnoj agresivnosti u pristupu jer slijedi Europsko IBSA Judo prvenstvo, gdje očekujemo kvalitetan plasman.

Tomislav Dragović, u kategoriji do 73 kg, nije bio učinkovit te je sve tri borbe izgubio. Kako se kaže, "loš dan"...

Sveukupno, čestitke svima na nastupu i dobroj volji.

Pripremio: Kancho

VRLO USPJEŠAN LJETNI JUDO KAMP "IZOLA 2022"

U vremenu od 31.7.- 5.08.2022, u Izoli na međunarodnom judo kampu sudjelovali su judo reprezentativci iz 15-tak zemlja, njih oko 550.

Natjecatelj HSSG-a Josip Tonžetić i trener Zdravko Bajzek, prof, vrlo su intenzivno vježbali, a Josip imao je čak 33 sparinga u 5 dana i to uglavnom sa najboljim natjecateljima iz pojedinih država.

Kamp Izola je tempiran kao situacijski ciklus priprema za predstojeće Europsko IBSA Judo prvenstvo. Još slijedi jedan kontrolni turnir u Prnjavoru (12.-14.8.2022.g.) te nastup na EP - Cagliari (Stardinija, Italija) gdje očekujemo solidan plasman Josipa Tonžetića u kategoriji do 60 kg.

Realizaciju odrađenog Kampa Izola 2022 omogućio je Zagrebački sportski savez gluhih u sinergiji sa HSSG-om, a sudjelovanje na turniru u Prnjavoru poduprijeti će HŠSS (Hrvatski športski savez slijepih).

VRLO AKTIVNO LJETO U JK DOJO – ZAGREB

Pripreme JOSIPA TONŽETIĆA za EUROPSKO i SVJETSKO IBSA Judo prvenstvo, 11.7.- 29.8.2022.

Intenzivni ljetni trening kamp "Izola 2022"(31.7. - 04.8.2022.), Josip Tonžetić i trener Zdravko Bajzek, prof.

Sudjelovanje na Judo turniru "MALA EUROPA" u Prnjavoru, 12.- 14.08.2022., - KENNETH KOSTREŠEVIĆ do 81 kg, TOMISLAV DRAGOVIĆ do 73 kg i JOSIP TONŽETIĆ do 60 kg;

EUROPSKO IBSA JUDO prvenstvo, 30.08.- 04.09.2022, JOSIP TONŽETIĆ do 60 kg.

Članovi JK DOJO - Zagreb svakodnevno marljivo treniraju i višekratno na dan, ne bi li se nivo EDUKACIJE i KONKURENTNOSTI na Judo SENIORSKIM natjecanjima na podigao na višu razinu. Tako se dio NATJECATELJA Kluba priprema za nastupe, a dio njih za Dan ispite HJS (Nage no kata, Katame no kata , Kime no kata).

Zaključak, UŽIVAJMO U ULOŽENIM NAPORIMA I VESELIMO SE DRUŽENJU UZ "TJELOVJEŽBU".

Pripremio: Kancho

IJF WORLD JUDO TOUR - ZAGREB

IZNIMAN USPJEH NAŠIH JUDO REPREZENTATIVACA U FINSKOJ - ZLATO ZA JELENU - ZLATO ZA JASMINA NA EPYG!

U Finskoj je održan najveći dio sportskih igara. U IBSA Judo-u, Jelena Brešković iz JK Kaštela superiorno je osvojila 1. mj. u kategoriji U21, do 57 kg. Do istog rezultata došao je i Jasmin Ćatić u dobnoj skupini U18, do 50 kg jer nije imao konkurencije. Ipak, Jasmin je nastupio i u starijoj dobnoj grupi U21 i 10 kg višoj težinskoj kategoriji do 60 kg. Samo iz razloga da natjecatelji ipak imaju borbe.

Jasminu je to bilo uopće prvo natjecanje u judu te je u prvom meču brzo pokleknuo od znatno većeg suparnika. No već u drugom meču (jer se išlo na dvije pobjede), Jasmin je pokazao mnogo bolji pristup i inicijativu te time dokazao svoje velike potencijalne mogućnosti. Ipak, nije uspio doći još ovaj puta do pobjede.

Sve u svemu Jasmin Ćatić je sudjelovanjem na Europskim igrama mladih u paraolimpijskom IBSA Judo-u donio prvu i to zlatnu medalju za hrvatski muški judo. Na taj način Jasmin je sad postao i potencijalni kandidat za seniorsko IBSA judo prvenstvo koje će se održati Cagliariu (Italija-Sardinija) za 2 mjeseca.

U nastavku boravka u Finskoj, oboje naših zlatnih sportaša, Jelena i Jasmin, sudjelovati će i na dvodnevnom edukativnom i sparing judo kampu.

Velike čestitke našim mladim hrvatskim reprezentativcima u IBSA Judo-u !

Pripremio: Kancho

IZVRSNOST JUDO SPORTA U JK DOJO – ZAGREB - JASMIN ĆATIĆ 2. REPREZENTATIVAC RH NAŠEGA KLUBA U IBSA JUDO SPORTU !

Od 27.6. do 4.7.2022 u Finskoj (finski Olimpijski centar Pajulahti) održavaju se Europske paraolimpijske igre mladih (EPYG). Hrvatsku u IBSA judo sportu predstavljaju Jelena Brešković U21, do 57 kg iz JK KAŠTELA i Jasmin Ćatić iz JK DOJO U18, do 50 kg.

Prije samog nastupa u Finskoj vladala je prava neizvjesnost da li će naši mladi sportaši steći potrebnu medicinsku klasifikaciju budući da je IBSA organizacija uvela veoma rigorozne mjere - stanja vida sportaša. Oboje naših mladih je prošlo klasifikaciju uz ocjenu međunarodnog tima oftalmologa. Treba znati i to da je veoma mnogo sportaša otpalo jer nisu zadovoljili zdravstveni status slijepih-slabovidnih sportaša.

Ovime je Jasmin Ćatić stekao i status potencijalnog kandidata za Europsko IBSA judo prvenstvo, koje se od 27.8. do 5.9. održava u Italiliji -Sardinija (Cagliari). Na taj način, pored već evidentnog kandidata za Europsko i Svjetsko IBSA prvenstvo Josipa Tonžetića, u reprezentaciju je uvršten i Jasmin Ćatić.

Na kraju očekujemo i dobar rezultatski uspjeh Ćatića u Finskoj, a nastupa 1.7.2022.g. Do javljanja, velike čestitke !

Pripremio: Kancho

USPJEŠAN NASTUP ČLANOVA-SENIORA JK DOJO U RIJECI

11.6.2022.g, u Rijeci je održan međunarodni judo turnir "Sv. Vid". Uz dijelom lošu organizaciju (turnir je trajao do 22.30 sati), dosta natjecatelja u starijim uzrastima, nije se odlučilo na tzv."dupli start" pa je više težinskih kategorija bilo bez adekvatne konkurencije (jedan ili dva natjecatelja u kategoriji).

Josip Tonžetić je tako osvojio zlatnu medalju, kao sportski "suvenir" za penjanje na postolje, jer nije imao suparnika u kategoriji seniora do 60 kg.

Drugi naš član, Tomislav Dragović, u kategoriji do 73 kg primjereno je nastupio u jakoj konkurenciji, uz jednu atraktivnu pobjedu i dva poraza te zauzeo 5.mj.

Čestitamo našim članovima na sudjelovanju.

Pripremio: Kancho

PRVO ISKUSTVO PODMLATKA KLUBA NA NATJECANJIMA

4.6.2022.g u Velikoj Gorici održan je judo turnir za djecu do 14 godina. Sudjelovali su, po prvi puta na nekom natjecanju, i Marthn Benc do 55 kg (2 borbe) te Vuk Bogdanić do 60 kg (4 borbe) iz JK DOJO – Zagreb.

No ovaj prvi njihov nastup bio je pokazatelj slabog snalaženja u uvjetima natjecanja. Nisu pokazali niti 20 % svojih mogućnosti i ispali iz konkurentnosti za osvajanje odličja. Npr., Martin Benc se dobro- bez pogreške snalazio u osnovnim elementima - dolazak na tatami itd, dok je Vuk bio potpuno "izgubljen"- dezorijentiran.

Proaktivnost pristupa natjecanju bila im je jako slaba, očiti primjer manjka borbenosti i napadačkog stila. A bez toga, ne može se nikoga pobijediti... Sigurni smo da će već na slijedećem turniru u 10. mj. ostvariti znatno bolji nastup.

Pripremio: Kancho

VRLO DOBAR USPJEH JOSIPA TONŽETIĆA NA IBSA JUDO GRAND PRIX-U U KAZAKSHTANU!

U vremenu od 23.-30.05.2022. g, u glavnom gradu Kazakshtana - Nur Sultanu održan je IBSA JUDO Grand prix uz sudjelovanje sportaša/ica iz Južne Amerike, Azije i Europe.

Jedini predstavnik RH, Josip Tonžetić, stekao je i nadalje potreban sportsko-natjecateljski status slabovidnog sportaša i to nakon znatno zahtjevnijih - oštrijih zdravstvenih kriterija pri čemu je relativno veliki broj sportaša otpao od daljnjih natjecanja u IBSA Judo sportu.

Tako je Josip u Kazakshtanu obavio i tzv. oftalmološku Klasifikaciju, čime mu je učvršćen status slabovidnog sportaša te kandidata za nastup na ovogodišnjem IBSA Judo Europskom i Svjetskom prvenstvu.

Također, IBSA judo organizacija je i izbacila pojedine težinske kategorije te je Josip unatrag godine dana promijenio svoju morfologiju - ojačao, ali i skinuo trajno cca. 6 kg suvišne tjelesne mase. Iz kategorije 66 kg koje više nema, prebacio se u težinsku kategoriju do 60 kg.

Oba odlučujuća faktora za daljnji razvoj sportsko - natjecateljske karijere i reprezentativnosti RH u IBSA judu, daljnji status slabovidnosti i stabilizacija nove težinske kategorije, rezultirala su pored svakodnevnih višekratnih treninga, dosad najboljim nastupom i uspjehom Josipa Tonžetića na velikom natjecanju - osvojivši 5.mjesto, a nijanse su odlučile da ne dohvati brončanu medalju.

Naime, Josip je u 1.kolu doživio poraz, i to nakon hrabrog početka meča, gdje je i dominirao, od Kouhkan Saeida (Iran). Nakon toga, u popravnoj borbi, pobijedio je superiorno Amonulayeva (Uzbekistan) te je u borbi za 3. mj. poražen vrlo tijesno - na kaznu, od vrlo jakog natjecatelja Lee Min Jae-a (Korea). Uz sveukupno 3 borbe, Josip je osvojio svojim plasmanom i vrijedne bodove za Svjetsku IBSA Judo rang listu, gdje je trenutno pri vrhu.

Sa velikim optimizmom, uz očiti napredak i konkurentnost za osvajanje odličja, usmjereni smo već sada, prema Europskom IBSA Judo prvenstvu (9.mj.2022, Cagliari), te nakon toga i prema Svjetskom prvenstvu.

S optimizmom se nadamo da će se Josip Tonžetić umiješati u borbu za odličja na najvećim natjecanjima u svijetu jer je svojim vrijednim svakodnevnim kontinuiranim radom, već dostigao najveću sportsku razinu - vrhunsko sportsko stvaralaštvo.

Pripremio: Kancho

DOBAR NASTUP TOMISLAVA DRAGOVIĆA U ZELTWEGU

14. i 15.5.2022. g, u Zeltwegu (Austrija) održan je vrlo jak međunarodni judo turnir, uz učešće 16 zemalja, sa preko 700 natjecatelja djece, mladeži i odraslih.

Tomislav Dragović u kategoriji do 73 kg - seniori, domogao se je plasmana na 7. mj, uz to što je prošao prvo kolo, a u slijedeće dvije borbe je pokazao dojmljivu razinu nadmetanja. Po prvi puta u svojoj sportskoj karijeri odradio je obje borbe na zreo način parirajući u svim elementima izvrsnim borcima, sve odreda pravim majstorima judo sporta.

Obje borbe je izgubio od kasnijih osvajača medalja, ali uz primjerene nastupe i nivo svojeg sportskog znanja i sposobnosti. Smatramo, da iako T. Dragović spada u, u po godinama starije natjecatelje, a mlade po stažu bavljenja sportom, da će uz postojeću upornost i svakodnevni trening, još bitno napredovati i početi osvajati odličja uz optimističan i radostan pristup sportskim judo nadmetanjima.

Čestitajmo T. Dragoviću na pravom sportskom pristupu treniranju i nastupima.

Pripremio: Kancho

NAJAVA NASTUPA ČLANOVA JK DOJO – ZAGREB

1. Međunarodni Judo turnir Zeltweg (Austrija), 15.05.2022.g. - TOMISLAV DRAGOVIĆ će nastupiti u SENIORSKOJ konkurenciji do 73 kg

2. IBSA GRAND PRIX, Kazahstan (Nur Sultan), od 23.05.- 30.05.2022.g., JOSIP TONŽETIĆ će nastupiti u kategoriji do 60 kg, kao jedini reprezentativac RH, na turniru koji se boduje za Paraolimpijske igre (Pariz, 2024.g.)

3. FINSKA, EUROPSKE PARAOLIMPIJSKE IGRE MLADIH (Olimpijski centar), 27.06.- 04.05.2022.g., JASMIN ĆATIĆ će nastupiti u kategoriji do 50 kg na Judo turniru.

NAJNOVIJA VIJEST !

VALBADO DIREKTORAT predao je službenu inicijativu HRVATSKOM SVJETSKOM KONGRESU da se u vrijeme održavanja Hrvatskih Svjetskih sportskih igara (Zagreb, srpanj 2022. g.) održi kao pokazni Hrvatski borilački sport, potpuna inovacija na polju borilačkih sportova, VALBADO TRIATLON. Ovakva prva javna prezentacija mini turnira u VALBADO sportu, promovirala bi inovativnost, nenasilje u sportu te atraktivnost ovog novog hrvatskog kineziološkog sportskog branda pod nazivom VALBADO.

USPJEŠAN NASTUP - SREBRO ZA KOSTREŠEVIĆA U PRIJEDORU

30.4.2022. dvojica naših članova nastupila su na Međunarodnom judo turniru u Prijedoru, konkurencija SENIORI - Tomislav Dragović do 73 i Kenneth Kostrešević do 81 kg.

Dobar nastup u dvije borbe za Tomislava, iako je uz loše suđenje ostao bez plasmana. Nakon oporavljanja od teške upale pluća, Tomislav se polako vraća na višu razinu svojih sportsko-natjecateljskih mogućnosti.

Kenneth Kostrešević je u furioznom stilu počeo sa nastupima, savladavši dvojicu suparnika atraktivnim iponima. U finalu je zahvatom držanja pokleknuo od jednog od najboljih natjecatea iz BiH, Cvjetkovića te je osvojio 2.mj.- srebrnu medalju.

Čestitamo našim natjecateljima na trudu, volji i plasmanu.

Pripremio: Kancho

NASTUP NAŠEG JUDO OLIMPIJCA JOSIPA TONŽETIĆA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA GLUHI 26.4.2022. U BRAZILU

Josip je osvojio 7.mj.po plasmanu na Olimpijskim igrama gluhih i to više stjecajem sretnih okolnosti i ždrijebom, nego pobjedama.

Naime, bio je slobodan 1.kolo (kao da je pobijedio), a jedan potencijalni protivnik je odustao zbog ozljede. Dvije borbe u vrlo jakoj konkurenciji (sve majstori juda) izgubio je od objektivno boljih od sebe . Prvu borbu je imao sa natjecateljem iz Nizozemske koji je i osvojio 1.mj.kasnije. Drugu borbu je relativno dobro parirao (oko 2.5 min.) protiv Ukrajinca koji je osvojio na krauju 5.mj.(izgubio za broncu od Kazahstanca).

Ilustracije radi, bar petorica učesnika u kategoriji do 60 kg, osvojila bi zasigurno po svojoj kvaliteti, medalju na Državnom prvenstvu RH. Npr, Olimpijski prvak, Nizozemac trenira judo 25 godina, Ukrajinac 12, a Josip tek 4.5 god. Ostaje nam nadalje kontinuirano trenirati i konstatirati da je naš Olimpijac Josip Tonžetić, ako već ne u vrhu, onda - KONKURENTAN PRI SVJETSKOM JUDO VRHU.

Pripremio: Kancho

KONTROLNI JUDO TURNIR- PRVENSTVO HR SENIORI-SLABI NASTUP

20.3.2022, u Zagrebu je održano Judo prvenstvo HR za seniore. Nastupila su dva predstavnika JK DOJO - Zagreb: Josip Tonžetić u kategoriji do60 kg i Kenneth Kostrešević u kategoriji do 90 kg.

Tonžetić je nastupio u dvije borbe - eliminacijskoj i popravnoj. Iako u odličnoj kondicijskoj formi, bio je neprepoznatljiv, bez imalo koncentracije i situacijske snalažljivosti. Iako u novoj kategoriji u kojoj je nastupio, uspio je doći u vodstvo u popravnoj borbi da bi nakon toga učinio veću pogrešku i to ga je eliminiralo iz daljnjeg natjecanja.

Kostrešević je nakon dugo vremena nastupio na nekom natjecanju i unatoč dobrom pristupu, ipak je to natjecanje za njega bilo prezahtjevno. Nakon prve izgubljene borbe, nije više imao mogućnosti za eventualni repesage.

Napominjemo da je JOSIP TONŽETIĆ u jeku priprema za OLIMPIJSKE IGRE GLUHIH (Brazil, 26.4.- 3.5.) te da je jedini judaš u Hrvatskoj koji kao sportaš s invaliditetom (GLUHO-SLIJEPI SPORTAŠ) redovito nastupa u konkurenciji videćih i čujućih sportaša. Ujedno je to i primjer POTPUNE UKLJUČIVOSTI U SPORT.

Želimo svim natjecateljima JK DOJO Zagreb, bolje nastupe i rezultate u budućim nastupima.

Pripremio: Kancho

PRVI JUDO OLIMPIJAC IZ JK DOJO- ZAGREB !!!

Stekavši status vrhunskog sportaša osvajanjem 9. mjesta na Svjetskom judo prvenstvu gluhih u Parizu, član Kluba, Josip Tonžetić je sada i evidentni olimpijski kandidat za sudjelovanje na Olimpijskim igrama gluhih u Brazilu, Caxias du Sol, od 1.- 15.5.2022.g.

Planom i programom priprema definirani su zadaci za predstojeće intenzivno pripremno razdoblje: dva treninga dnevno 6 dana u tjednu, profesionalni je domet aktivnosti, a Josip Tonžetić i sportski direktor-trener Zdravko Bajzek, prof.čine uspješan team - Judo reprezentaciju gluhih RH.

Očekujemo uspješan i kvalitetan period priprema za olimpijske igre, gdje će Josip Tonžetić nastupiti u težinskoj kategoriji do 60 kg. Naime, unatrag 4 godine, Josip je uspješno nastupao u kategoriji do 73 kg, zatim 66 kg, a da bi sada postigao vrhunsku razinu treniranosti - morfologije, kondicijskih i tehničkih karakteristika.

Sve to uz kvalitetne sparing partnere u Klubu (Skender, Kostrešević, Depolo, Čepel, Krce, Šabić, Dragović,  Ćelić...) i zagrebačkih judo klubova, vjerujemo da će rezultirati željenim plasmanom na Olimpijskim igrama.

Pripremio: Kancho

PREZENTACIJA RADA SA SLIJEPIM I SLABOVIDNIM SPORTAŠIMA U JUDO SPORTU

U vremenu od 10.-12.12.2021. g, u Poreču se održava prezentacija aktivnosti edukacije i osposobljavanja mladih sportaša Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) u više sportskih disciplina.

U sklopu Nacionalnog projekta pozvani su Jasmin Ćatić (sportaš-sudionik edukacije) i voditelj *Projekta za Judo, Zdravko Bajzek, prof. Oni će u kratkom prikazu prezentirati skup metodičkih/ didaktičkih elemenata općeg i specifičnog rada sa slijepim i slabovidnim sportašima u judo sportu, kao prilog "Osnaživanju stručnog rada u HPO-u".

To je još jedna, od mnogih u proteklom nizu aktivnosti Judo kluba DOJO - Zagreb, a koje su povezane sa eksperimentalnom i primijenjenom kineziologijom, što je bitna značajka rada u Klubu. Ujedno, i priznanje naporima svim članovima Kluba u održavanju svestrane primjene judo sporta pri utjecaju na rast i razvoj te odgoj djece i mladeži u Olimpijskom i Paraolimpijskom judo sportu.

Pripremio: Kancho

VRLO DOBAR NASTUP JOSIPA TONŽETIĆA NA SVJETSKOM PRVENSTVU!

U vremenu od 26.- 29.10.2021.g, u Parizu je održano 1. Svjetsko judo prvenstvo za gluhe. Uz sudjelovanje 35 zemalja, natjecatelji su bili svi majstori juda, a broj istih po težinskim kategorijama, bio je vrlo ujednačen (15 - 20 natjecatelja u svakoj).

Josip Tonžetić, u kategoriji do 66 kg, reprezentirao je kvalitetan judo i startao dominantno - pobjedom nad Poljakom Kenderom. Nakon te prve borbe imao je još dva nastupa (Čile i Ukrajina), no koncentracija mu je pala i izgubio je oba meča tako da se nije umiješao u borbu za odličja. Iako, vidljiva je bila Josipova konkurentnost na toj najvišoj - svjetskoj razini.

Plasmanom na 9.mjesto, nismo baš posve zadovoljni, jer je Josip objektivno, mogao ostvariti znatno bolji plasman. Ostaje nam, uz čestitke Josipu Tonžetiću na primjerenom nastupu na proteklom Svjetskom prvenstvu, da ustrajemo na daljnjem procesu treniranja u visokom tempu, jer nas ubrzo očekuju otvoreni judo turniri, a i najveći (Grand prix) turniri IBSA, kao i Olimpijada gluhih sportaša u Brazilu.

Pripremio: Kancho

U SUSRET NASTUPU NA 1. SVJETSKOM PRVENSTVU U JUDU ZA GLUHE SPORTAŠE

Član našega Kluba, ujedno i dvostruki reprezentativac RH U JUDU - za slijepe/slabovidne i gluhe sportaše Josip Tonžetić, otputovao je u Pariz na 1. Svjetsko prvenstvo za gluhe te će nastupiti u kategoriji do 66 kg.

Josip je ujedno i jedini gluhi sportaš - reprezentativac RH u judou. Nastupom na Svjetskom prvenstvu, gdje očekujemo iznimno jaku konkurenciju, ostvariti ćemo objektivan uvid u buduću konkurentnost na najvećim sportskim natjecanjima (Paraolimpijske igre, Olimpijske igre gluhih, očekivano skupljanje bodova na Svjetskim Rang-listama...).

Nadamo se dobrom predstojećem nastupu i reprezentiranju hrvatskog judo sporta na ovoj Svjetskoj smotri.

Pripremio: Kancho

USPJEŠAN NASTUP NATJECATELJA KLUBA U BANJA LUCI

Nastupom dvojice natjecatelja JK Dojo na međunarodnom turniru u Banja Luci vidljiva je dobra konkurentnost u srazu sa kvalitetnim natjecateljima.

Osvajanjem brončanog odličja u kategoriji do 66 kg, Josip Tonžetić je u tri borbe (jedna pobjeda i dva poraza) prikazao dobar judo. Za njega je ovo natjecanje bilo "kontrolno" uoči predstojećeg nastupa na 1. Svjetskom prvenstvu gluhih sportaša (Pariz, 26. - 29.10.2021.). Dobra natjecateljska pripremljenost zasigurno će rezultirati i dobrim plasmanom na spomenutoj Svjetskoj sportskoj smotri.

Tomislav Dragović u kategoriji do 73 kg, hrabro je nastupio, ali u oba meča je prikazao još uvijek nedostatni nivo konkurentnosti. Prije svega zbog nekontinuiranog treniranja, a i zbog potrebe skidanja čak 8 kg prekomjerne tjelesne težine. Nastavkom redovitog treniranja, opet će podignuti svoju konkurentnost pri nastupima na turnirima, pogotovo što ima još dosta prostora za napredak...

Pripremio: Kancho

UPIS NOVIH ČLANOVA JK "DOJO" – ZAGREB

Osnaživanjem stručnog stožera Kluba pokrenut je kontinuirani upis djece (sportska Judo škola), mladeži (natjecateljska grupa Valbado triatlon sporta, Olimpijskog i paraolimpijskog Judo sporta) i odraslih (Valbado triatlon i samoobrana). Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u "tjelovježbene" grupe našega Kluba.

USPJEŠNO PROVEDEN REPREZENTATIVNI JUDO KAMP "SOLIN 2021."

U vremenu od 29.08. - 01.09q, u sklopu priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu gluhih u judu, Josip Tonžetić je odradio vrlo intenzivni mikrociklus od tri trening dnevno. U većoj količini sparing mečeva sa natjecateljima Vel. Britanije, Kosova, Madžarske, Češke i BiH te kompletne seniorske i juniorske reprezentacije RH, odrađeni su tzv.situacijski zadaci u cilju što bolje konkurentnosti na Svjetskom prvenstvu. I ovaj puta, Hrvatski sportski savez gluhih logistički je u potpunosti popratio ovu akciju (smještaj, ishrana, sportska oprema). U dijelu Kampa priključio se i Tomislav Dragović, trenirajući također u izvrsnom sportskom ugođaju Kampa.

Odmah po povratku u Zagreb nastavlja se intenzivni ciklus treniranja dva puta dnevno te se nadamo dobroj konkurentnosti nastupa na Svjetskom prvenstvu (Pariz, 26.- 29.10.2021.g.).

Pripremio: Kancho

USPJEŠNO PROVEDEN JUDO TRENING KAMP "IZOLA 2021”.

Uz odličnu logistiku Hrvatskog sportskog saveza gluhih (HSSG), proveden je dio priprema za Svjetsko prvenstvo gluhih u judu (Pariz, 26.10.2021. g.)

Kao jedini Hrvatski judo reprezentativac za gluhe, Josip Tonžetić je sudjelovao u iznimno kvalitetnom ljetnom sparing judo kampu, Izola, od 30.07.- 05.08.2021.g. U pratnji trenera Zdravka Bajzeka, prof. te uz ciljane vrlo intenzivne sparing- treninge, obavljena je uspješno ova faza priprema. Vrhunski natjecatelji iz Slovenije, Italije, Belgije, Poljske te gotovo kompletna Hrvatska judo reprezentacija bili su izvrsna prigoda za iznimno kvalitetni rad u Kampu. Slijedi kontinuitet treninga u Zagrebu, a nakon toga i drugi sparing kamp u Solinu, 29.08.- 01.09.

Veoma dobra koordinacija - potpora Hrvatskog sportskog saveza gluhih i spomenutog sportaša - reprezentativca Josipa Tonžetića i trenera daje novu dimenziju Judo sporta RH, pogotovo za gluhe sportaše Judo reprezentaciju gluhih RH.

Pripremio: Kancho

VRLO DOBAR NASTUP JOSIPA TONŽETIĆA NA "BANJA LUKA OPEN"

U vremenu od 2.- 4.7.2021. g, održan je međunarodni judo turnir + trening kamp u Banja Luci. Sudjelovali su članovi JK DOJO, Tomislav Dragović do 73 i Josip Tonžetić u težinskoj kategoriji do 66 kg. Turnir je bio uz novčane nagrade i okupio veoma kvalitetne natjecatelje iz Bugarske, Crne Gore, Srbije, Njemačke, Austrije, Hrvatske i BiH. Nakon samog turnira održan je i sparing trening kamp, što je još vrijednije od turnira, jer je to bila dodatna prilika za ogled sa različitim stilovima borbe.

Za Josipa Tonžetića, njegov nastup je bio razočarenje: "Ljut sam na sebe, nisam dao što sam mogao, a mogao sam osvojiti turnir...", njegove su riječi nakon tri odrađene borbe - jedna pobjeda i dva poraza uz osvajanje 5. mjesta. Tomislav Dragović je ispao odmah u 1.kolu s vidljivim manjkom koncentracije, što je dijelom i posljedica strepnje oko testiranja na Covid.

Svejedno, u sklopu pripremnog ciklusa za nastup na Svjetskom prvenstvu gluhih sportaša (Pariz, 10.mj), Josip Tonžetić je stekao potrebno samopouzdanje i približio se konkurentnosti za osvajanje odličja na jačim turnirima. Uz odličnu potporu Hrvatskog sportskog saveza gluhih (HSSG), nastavlja se predviđeni niz razvojno - pripremnih turnira i ljetnih kampova uz svakodnevni trening.

DOBAR I POTICAJAN NASTUP NA DRŽAVNOM PRVENSTU SENIORI

26.6.2021. g, u dvorani "Sutinska vrela"- Podsused, održano je prvenstvo RH SENIORI.

Nastupilo je troje članova JK Dojo - Zagreb, Josip Tonžetić do 66, Tomislav Dragović do 73 i Kenneth Kostrešević u kategoriji do 81 kg. Sva trojica natjecatelja Kluba pokazala su primjeren trenutni sportski doseg, iako su ispali u 1. kolima. Naime, ovaj puta su bile u pitanju "nijanse" u razlikama kvalitete. Uočljiv je znatan uzlazni trend u konkurentnosti na najvišem nivou HR Judo sporta. Uvjereni smo da će već slijedeći vikend na međunarodnom turniru Banja Luka open uspješnost biti još bolja. 

Uz potporu Hrvatskog sportskog saveza gluhih, Josip Tonžetić se također priprema za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu gluhih (28.10.2021.g, Pariz). Predstoje nam kvalitetne pripreme i nastupi na nekoliko ljetnih judo turnira i sparing kampova, u cilju što boljeg reprezentiranja Hrvatskog Olimpijskog i Paraolimpijskog judo sporta za slijepe/slabovidne i gluhe sportaše.

Želimo NATJECATELJSKOJ EKIPI JK DOJO - Zagreb što bolji uspjeh u svim predstojećim akcijama, ciljevima...

Pripremio: Kancho

LEO ĆELIĆ OSVOJIO POKAL LIGE

U dvorani Budo sport, u četvrtak, 17.6.2021, održale su se zaostale borbe za finalni plasman interne Valbado & Judo lige.

U borbi za 3.mj. Josip Tonžetić je bio bolji od Ante Šabića, a posebno zanimljiv je bio dvoboj na dvije pobjede, kada se otišlo i u treći meč za prvo mjesto Lige, između Kennetha Kostreševića i Lea Ćelića.

Poveo je Kostrešević pobjedom u prvoj borbi, međutim, Ćelić se nakon toga "probudio", aktivirao i odnio pobjedu u 2. borbi za titulu. U trećoj međusobnoj borbi, bilo je dosta neizvjesnosti, ali je nakon napada Kostreševića, Ćelić izveo uspješan kontra napad bacanjem i to povezao zahvatom držanja na tlu. Time je i završen dvoboj za prvaka Lige 2020.g.

Treba istaknuti i to, da su se borbe odvijale u apsolutnoj konkurenciji, gdje je nesumnjivo Ćelić dominirao sa svojih 195 cm visine i 130 kg težine.

PRIPREMA ZA DRŽAVNO SENIORSKO PRVENSTVO

Josip Tonžetić do 66 kg, Tomislav Dragović do 73 i Kenneth Kostrešević do 81 kg, marljivo se pripremaju za nastup na seniorskom prvenstvu RH, koje će se održati 26.6.2021. u Zagrebu. Želimo im dobar i uspješan nastup.

Pripremio: Kancho

ČAK 10 MAJSTORA VALBADO BORILAČKOG SUSTAVA !

29.5.2021. g, u dvorani sponzora Kluba, "Budo sport", održana je dugo očekivana promocija 10 članova u DAN POJASEVE.

Iako mala sportska udruga, JK DOJO - Zagreb, ima vjerno dugogodišnje članstvo - svi su naime visoko obrazovane mlade osobe, predane isto tako VALBADO KINEZIOLOŠKOM SUSTAVU "tjelovježbe", unutar kojeg sustava egzistira i Olimpijski/Paraolimpijski Judo (za slijepe i slabovidne osobe).

Posebna značajka ove Promocije je to, da je čine profilírani natjecatelji u Judo sportu, ali i natjecatelji VALBADO BORILAČKOG TRIATLONA te i jedan Hrvatski IBSA Judo reprezentatívac - Josip Tonžetić.

Odlukom Osnivača Valbado Sustava, promovirani su:

4. DAN, Dario Čepel,

3. DAN, Marko Skender

1. DAN, Marko Osrečki, Nenad Kajgana, Filip Franković, Kenneth Kostrešević, Sven Depolo, Leo Ćelić, Tomislav Dragović i Josip Tonžetić.

SVI spomenuti, postali su i članovi formiranog VALBADO DAN KOLEGIJA, čija uloga je daljnje etabliranje VALBADO BORILAČKOG TRIATLONA, kao NOVOG MODERNOG BORILAČKOG SPORTA 21. stoljeća.

Želim SVIM promoviranim Valbado majstorima, uspješno daljnje bavljenje sportom u smislu edukacije, rekreacije, osobnih natjecateljskih dometa, kao i ovladavanje samoobrambenim aspektima Valbado vještine i sporta.

Kancho

Dobar nastup Josipa Tonžetića na IBSA Judo Grand prix u Bakuu

U vremenu od 20. - 27.5.2021.g, u Azerbaijanu (Baku), održan je Predolimpijski Judo Grand prix gdje je nastupio i naš IBSA Judo reprezentativac Josip Tonžetić u kategoriji do 66 kg.

U najjačoj Svjetskoj konkurenciji, ipak nije (za sada) uspio dalje od 1. kola, gdje se namjerio na 7. sa Svjetske rang liste, Španjolca Ibaneza... Iako uz hrabri, proaktivan nastup, svejedno je ovaj puta Španjolac bio prevelika prepreka. Nadu za eventualne popravne borbe raspršio je poraz Ibaneza od strane Svjetskog prvaka.

Dakle, nepovoljan žrijeb, ali i nivo najjačih natjecatelja još nije postignut, ali je Josip nadomak konkurentnosti. Daljnji predani svakodnevni trening rezultirati će zasigurno i priključenjem Josipa Tonžetića u sam Svjetski vrh.

Pripremio: Kancho

Nastup na IBSA grand prix u Azerbaijanu

Josip Tonžetić, u kategoriji do 66 kg, nastupiti će za Hrvatsku reprezentaciju na IBSA Judo Grand prix, posljednjem predolimpijskom turniru u Baku-u (Azerbaijan), u vremenu od 20.- 27.05.2021.g.

U nadi dobrog plasmana, nastupa, postoji i realna mogućnost da se Josip plasira i na POI Tokyo 2021. U sklopu Reprezentacije HPO na turnir putuju još Lucija Brešković, Hrvatska paraolimpijka iz Pekinga (do 70 kg), i Fran Skračić (do 73 kg).

Nadamo se dobrom plasmanu svih, a pratiti će ih Zdravko Bajzek, prof. i Davor Rožac, prof. iz Zagreba.

Pripremio: Kancho

Najava promocije u Dan pojaseve Valbado i finalnog meča Valbado & Judo lige

Dana, 29.5.2021.g, održati će se promocija u Dan pojaseve, Valbado borilačke vještine i sporta (borilački triatlon). Devet (9) kandidata će sudjelovati u promociji, a uz istu, održati će se zaostali finalni meč Valbado & Judo líge, uslijed Pandemije (za 1.mj. i pokal) između Kenetha Kostreševića i Lea Ćelića u apsolutnoj kategoriji.

Navedeni događaji, biti će važan pomak prema jačem etabliranju Valbado hrvatskog borilačkog kineziološkog sustava, kao i novog borilačkog sporta – borilački triatlon.

Pripremio: Kancho

ODLIČAN NASTUP JOSIPA TONŽETIĆA na 1. predolimpijskom IBSA Judo turniru u Turskoj Antalyi

Od 5.- 10.4.2021.g, u Antalyi je održan 1. predolimpijski IBSA Judo turnir. Uz sudjelovanje 14 zemalja te većinom najviše rangiranih judaša sa Svjetske IBSA rang liste, član JK DOJO Josip Tonžetić, nastupio je u kategoriji do 66 kg.

U iznimno jakoj konkurenciji ostvario je solidan plasman – 7. mj. Prvu borbu pobijedio je natjecatelja iz Ukrajine, no zatim je dvije slijedeće izgubio (Francuz, Kazahstanac). Iako se nije umiješao u borbu za medalje, ovo je do sada najveći uspjeh Josipa Tonžetića, jer se radi o uistinu svjetskoj razini kvalitete.

Po završetku turnira održan je i sparing-kamp i to dva treninga x 2 sata uz sudjelovanje svih učesnika natjecanja. Kamp je bio vrlo poticajan i intenzivan, nadasve koristan u smislu kontrole treniranosti i budućih potencijalnih sportskih dometa.

Slijedeći, Grand prix IBSA Judo turnir, održati će se od 23.- 30.5.2021, također u Antalyi, gdje je premješten iz Azerbaijana (Baku). Nakon toga, slijedi još jedan predolimpijski turnir u Engleskoj, sredinom 6. mj.

U očekivanju i nadalje kvalitetnih sportskih dometa, svakodnevno treniramo, a dio članova kluba se priprema i za SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE (Tomislav Dragović do 73 kg i Kenneth Kostrešević do 81 kg), koje je najavljeno za krajem 5.mj. Nadamo se da će i situacija Covid pandemije biti bolja.

Pripremio: Kancho

Pripreme za turnire

Uz kontinuirani trening i na vanjskim terenima, Josip Tonžetić se priprema za predolimpijski Judo IBSA turnir u Turskoj (Antalya, 5.4.2021 - 10.4.2021.) te za Grand prix Judo IBSA u Azerbaijanu (Baku, 20.5.2021.g.).

Istovremeno, ove godine se u 10.mj. održava u Parizu i Svjetsko prvenstvo gluhih sportaša, a Josip je jedini predstavnik u Judo sportu iz Hrvatske. Njemu asistiraju sparing partneri iz Kluba - Tomislav Dragović, Kenneth Kostrešević, Jasmin Ćatić i Marko Kender.

Nadamo se dobroj pripremi za predstojeće vrhunske turnire.

Sretan Božić i nova 2021. godina

JK DOJO vs. CORONA

Nakon dužeg vremena te unatoč atmosferi (pretjeranog) straha stanovništva u ovom stanju Pandemije, članovi Kluba, Tomislav Dragović - 81 kg i Josip Tonžetić - 66 kg, sa trenerom, ipak su otputovali na međunarodni Judo turnir u Banja Luku.

U ograničavajućim uvjetima preventive, zaštite od Pandemije, turnir je odlično organiziran, a naši sportaši (jedini iz Hrvatske) imali su svaki po tri borbe te osvojili brončane medalje. Pokazali su dobar judo, hrabar pristup u kvalitetnoj konkurenciji i "okitili" se medaljama.

Ugodna domaćinska atmosfera, druženje sa sportašima iz BiH, Crne Gore i Nizozemske, doprinijela je našim veoma pozitivnim dojmovima oko dolaska na taj turnir i "razbila" negativna promišljanja oko Covid pandemije. Lijepo vrijeme, izmamilo je tijekom subote i nedjelje na otvoreno, ali i u kafiće, veliki broj ljudi u ležernom, pristojnom ponašanju oko poštivanja zaštitnih mjera (nošenje maski, distanca, dezinfekcija...) i sve u svemu svjedočili smo jednom lijepom i uspješnom sportskom izletu.

Pripremio: Kancho

 

Uspješno održano 1. kolo Valbado & Judo lige

Unatoč poteškoćama vezanih za pandemiju Covid-a, pod potrebnim zdravstveno higijenskim uvjetima, održano je 1. kolo seniorske Valbado & Judo lige u sustavu "Koten shiai". Natjecanje je provedeno 14.10.2020.g. u maloj dvorani Zagrebačkog velesajma, paviljon 25.

Sudjeluje šest natjecatelja, pri čemu svaki nastupajući UKE, dočekuje redom pet slijedećih TORI-a, u razmaku od 30 sekundi svake održane borbe, koja traje 1.5 minute. Ovakav pristup održavanja turnira izvrstan je model za stjecanje kondicijske razine natjecatelja, ali i ukupne situacijske razine (tehnike, taktike, itd.). Pogotovo, što se natječu svi u jednoj - apsolutnoj težinskoj kategoriji. Za svako kolo, održava se neposredno prije natjecanja, ždrijeb, kojim se definiraju natjecateljski " krugovi" (UKE – TORI-i).

Čestitamo svim sudionicima na hrabrom i dobrom nastupu. Slijedeće, 2. kolo, održati će se 18.11.2020.g.

Pripremio: Kancho

Starta Valbado & Judo liga u novom formatu

Uslijed raznih poteškoća uzrokovanih Pandemijom te nemogućnosti održavanja niza Judo turnira na svim razinama, ipak se pokreće održavanje seniorske Valbado & Judo lige 2020 i to u formatu koten shiai. Sudionici će se nadmetati u tri kola:

Uz potrebne epidemiološke mjere nastupati će Marko Skender, Marko Osrečki, Leo Ćelić, Josip Tonžetić, Ante Šabić i Kenneth Kostrešević.

Pored redovitih treninga, tako će se upotpuniti aktivnosti JK Dojo - Zagreb, te odolijevati Covid-u pod geslom, "Jači smo od Pandemije".

Pripremio: Kancho

Ponovna aktivacija web stranice kluba - nastavak svih aktivnosti članova

Uz svakodnevne redovite treninge djece, mladeži i odraslih, članovi IBSA Judo grupacije, Josip Tožetić i Jasmin Čatić, pripremaju se i za velike međunarodne IBSA Judo turnire (Taškent, 5.10.2020), naravno, ako sve bude u redu sa kontrolom Corona pandemije.

Sven Depolo polagati će ispit za majstorskog kandidata – smeđi pojas, a Martin Benc za učenički bijelo-žuti pojas (25.6.2020).

Prema najavama Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) i Hrvatskog športskog saveza slijepih (HŠSS), od 1.7.2020. započinje Projekat stručnog osnaživanja HPO, pri čemu je JK Dojo - Zagreb nositelj Projekta na čelu sa izvođačem procesa judo treninga, g. Zdravkom Bajzekom, prof. Ovo je također i priznanje Klubu za kontinuiran i predan rad sa slijepim i slabovidnim sportašima.

Također, Hrvatski sportski savez Gluhih (HSSG) daje snažnu potporu u pripremama Josipa Tonžetića za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu gluhih (Pariz, 27.10.2020).

Prema svemu očekuju nas mnoge kvalitetne akcije, a svim članovima Kluba i suradnicima želimo dobar sportski uspjeh i dobro zdravlje.

   

 

Kodeks Valbado Škole za Djecu i Mladež:

Pripremio: prof. Zdravko Bajzek - Kancho